15 augustus 2020 – Er ligt nogal wat troep in De Groene T. Tijd om de schouders eronder te zetten en te gaan ‘grijpen’ en vegen. In iets meer dan een uur hebben we aardig wat schoon kunnen maken. We zijn gestart bij de tuin aan De Savornin Lohmanlaan en zijn geëindigd op en rond het voetbalveld.

 

Opvallend is dat rondom zitbankjes veel rommel ligt. De prullenbakken ernaast lijken voor sommigen onzichtbaar. Wat kwamen we zoal tegen in de tuin? Veel drankflessen, van lege wodkflessen tot bierflessen en natuurlijk allerlei klasses energiedrank. En peuken, plastic buisjes, ballonnen en slagroompatronen. Kortom, een hoop restafval van verslavende dingen.

(…lees verder onder de foto)

 

Op en rond het voetbalveld vinden we juist veel snoeppapier en frisdrankblikjes. De plastic hoesjes van de rietjes zijn niet te tellen. Het is ons niet gelukt de zonnenbloempitten, die achtergelaten zijn tijdens het kinderfilmevent van Vereniging Bewonersorganisatie Bergpolder-Zuid, op te ruimen. We gaan hiervoor contact opnemen met de gemeente en hopen dat dit opgeruimd kan worden.

 

En verder? Een winterjas, barbecue-kooltjes, gestort zand, een eenbenige superman en oud brood.

 

De groep was nog redelijk klein en we hopen dat er de volgende keer nog meer mensen aansluiten. Dan doen we de speeltuin er ook bij.

 

En tot slot, fijn als we met elkaar mensen willen aanspreken die rommel achterlaten. Alle beetjes helpen!

 

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder