Doei Grafitti! Hallo groen! Metamorfose voor Stedin-huisje

In De Groene T staat al jaren een Stedin-huisje. Ooit heeft een schilder er een zonnetje op geschilderd om het huisje een beetje toonbaar te maken. Daarna zijn er andere ‘creatievelingen’ langsgekomen om het huisje te voorzien van verf. De grote roze woorden die er nu op staan zijn niet alleen lelijk, het ‘project’ is niet eens af.

 

In een samenwerking met Stedin en Dudok-groep (de eigenaar van de Hofbogen zijn) zijn we een initiatief gestart om het huisje weer toonbaar te maken. Dat ging niet over één nacht ijs, maar het is gelukt! We hebben hier budget voor gekregen vanuit de gemeente..

 

Wat gaat er gebeuren? Kunstenares Ivonne van den Nieuwendijk gaat het huisje beschilderen. Hieronder zie je haar schetsontwerp. Eigenlijk ‘schildert ze het huisje weg’, zodat het huisje meer past in de groene omgeving van De Groene T.

 

Daar blijft het niet bij. Er komt een speciale coating, die ‘huftertjesproof’ is. Dudok-groep gaat het huisje in hun anti-grafitti rondes meenemen. Zo zullen lelijke tags snel weer verwijderd worden.

 

Ivonne zal in het voorjaar starten, afhankelijk van het weer.

 

Voor dit soort verbeteringen in de wijk stelt de gemeente geld beschikbaar. Heb jezelf een goed idee voor De Groene T, dan helpen we je graag dit ook te realiseren. We weten inmiddels een beetje de weg.

 

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder