Gluren bij de buren: 3 initiatieven om jaloers op te worden

Bergpolder is eigenlijk de kleine buur van Blijdorp, Agnesiebuurt en Liskwartier. Het is leuk en leerzaam eens bij deze omliggende buren te gluren, omdat er prachtige initiatieven in deze wijken worden ontplooid. Zo te zien is er nog veel potentie voor ons buurtje. Laat je inspireren door de buren met deze 3 kleine en grote ideeën!

 

 

Biologische bloembollen in het Liskwartier

Een bewoonster in het Liskwartier kwam op het idee 2000 biologische bloembollen te planten op de grasvelden aan de Bergsingel. Dit geeft niet alleen een fleurig accent aan de wijk, maar is ook goed voor biodiversiteit. De bijen! Voor 395 euro een kleurig en gezond resultaat. Haar aanvraag vind je hier.

(lees verder onder de foto)


Foto: uit de aanvraag van Atelier op Wielen

Atelier op wielen in Blijdorp

Als je in Blijdorp een blauwgroene bakfiets ziet rijden, dan is dat tekenjuf Sonja. Haar doel: zo veel mogelijk kinderen (en volwassenen) aan het tekenen te krijgen. Op vaste momenten kunnen kinderen bij haar terecht. Wat het oplevert? De zintuigen van de kinderen worden geprikkeld, er is ruimte voor ideeën en ze kijken met andere ogen naar de wereld. Tekenjuf Sonja daagt de kinderen ook écht uit met het gevolg dat ze iets leren. Thuis kunnen ze dit voortzetten.  Tijdens Koningsdag heeft Sonja zo’n vijftig kinderen tekenles gegeven bij Liskids. Een mooi één-tweetje tussen Liskwartier en Blijdorp. Zou Sonja die dag door De Groene T gefietst zijn met haar bakfiets? Bekijk hier haar flyer  of bezoek de website om te zien wanneer je bij het atelier op wielen terecht kunt.

 

Het waterbeleid en herinrichting van Agnesiebuurt

Tot slot een groot initiatief. Agnesiebuurt heeft haar wijk opnieuw ingericht en heeft dit samen met ondernemers, bewoners en experts voor elkaar gebokst. In diezelfde periode werd de ‘Rotterdamse Adaptatiestrategie’ afgerond, die bepaalt hoe de stad zich moet gaan aanpassen aan de klimaatverandering. Door middel van een studie en experimenten zijn er slimme oplossingen bedacht. Denk aan een slimme regenton, die water opvangt van de Hofbogen. Ook is er een compleet waterbeleid uitgerold met een waterplan en ‘waterplein’. Door krachten te bundelen en lef te tonen is dit een succes geworden. Meer weten? Lees hierover in “Nieuw Agnesie Pijl”.

 

Heb je ook een idee voor De Groene T? Dan kun je eenvoudig een bewonersinitiatief aanvragen. Hier vind het formulier. Wij denken graag met je mee.

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder