Oproep van Tuiniergroep De Savornin Lohmanlaan

Tuiniergroep De Savornin Lohmanlaan zoekt enthousiastelingen die het prieel weer tiptop kunnen maken. Een oproep van Ingrid Kautz:

 

“Rondom het prieel op de Savornin Lohmanlaan wordt al jarenlang door enthousiaste buurtbewoners een prachtig prieel onderhouden met heel veel rozen, bloeiende struiken en planten en een heuse moestuin.

 

Die laatste is ongeveer 7 jaar geleden gestart door de initiatiefneemster Trudy Aarts, tevens degene die al de jaren het prieel heeft vormgegeven én er met heel veel passie en tijd  zoveel moois van heeft weten te maken.

 

 

In de afgelopen 7 jaren hebben een aantal andere betrokken buren het stokje van Trudy overnomen en de moestuin en prieel, zo goed en zo kwaad als het lukt binnen onze beschikbare tijd, te onderhouden.

 

 

Door allerlei redenen (opleiding, verhuizing en andere prioriteiten) maar vooral ook door het tekort aan enthousiaste bewoners die een paar uurtjes per week willen meehelpen brengen we het prieel niet naar het niveau dat we zouden willen. En ja, het is ook een hangplek voor jongeren in de avonduren, maar wist je dat zij nog nooit, maar ECHT nog nooit, de moestuin hebben vernield of groenten hebben gestolen. Op dat vlak voeren we vooral een verbeten strijd tegen de slakken, die helemaal happy zijn met al die lekkere hapjes 🙂

 

Wel hebben we al vaak de blikjes bier, flessen sterke drank en lachgas-ampullen uit de bloementuinen moeten opruimen. Maar we zien ook mensen die intens geniet en even een paar minuten of langer genieten op de bankjes rondom het prieel.

 

Bovendien helpt, niet onbelangrijk, de Gemeente mee door ons via de OpzoomeMee subsidie van de benodigde financiële middelen te voorzien.

 

Kortom eigenlijk is het een superleuk initiatief, alleen nu de handjes nog! Daarom zou het geweldig zijn als we een mooi aantal nieuwe enthousiastelingen kunnen vinden die het prieel weer tiptop kunnen maken!

 

P.S. wist je dat we ook een leuke facebookpagina hebben? 

Neem eens een kijkje voor inspiratie. En natuurlijk hopen we met meer  bewoners het mooiste prieel van Noord verder te brengen.

  • Heb je groene vingers – super
  • Heb je geen groene vingers – we helpen je
  • Ben je handig – toppie! het onderhoud van de bakken etc. vraagt weer andere kwaliteiten
  • Heb je andere ideeën -geweldig

 

Kortom meld je aan, via onze Facebook-pagina of stuur een WhatsApp-berichtje naar 06-12101263

Groene groeten, Ingrid “

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder