Schetsontwerp Hofbogen

***28 april 2021 – lees een update hier ***

 

Er is een uitgebreide presentatie geweest over het nieuwe stadspark op het spoorviaduct van de Hofbogen. We juichen groen natuurlijk toe, zo lang het niet ten koste gaat van het groen in De Groene T. In de schets lijkt dat toch het geval te zijn, daar zagen we dat er een liftgebouw getekend is in het prachtige groen van De Groene T.

 

Bekijk het hele schetsontwerp hier.

 

We hebben ons aangemeld bij de Bewoneradviesgroep (BAG) Hofbogen, om zo inspraak te hebben over de toekomst van het park. We kunnen hier jouw steun goed in gebruiken. Stuur een mailtje als je hier iets in wil betekenen.

2 thoughts on “Schetsontwerp Hofbogen”

 1. lijkt in de gekozen afbeelding aanzienlijk van formaat (zo groot getekend als een pand). Echter op pagina 98 lijkt het redelijk mee te vallen (hoewel op het oog wel iets te klein getekend, denk dat je mag uitgaan van ca. 1,5 × 1,5 [m]. Wellicht wel fijn als de toegang het verst van beide woongevels wordt geplaatst (op het midden van de kop van het park).

  Reply
  • Momenteel houdt de gemeente het nog vaag wat ze exact wil bouwen in het prachtige park. Het gaat ons niet alleen over het aantal vierkante meters groenverwijdering in het park, de lift gaat ook zo’n 9 meter de lucht in. Daarnaast staat er een loopbrug getekend. Die zal ongeveer 14(!) meter lang zijn. Het gaat dus ook om de groenbeleving van het park die aangetast wordt. Denk ook aan de overlast die een lift zal veroorzaken (minder parkeerplekken voor omwonenden beschikbaar, vuil, bekladding, geluid, licht, inkijk ik woningen). Het bestemmingsplan van het park is groen + cultuurhistorische waarde. Er mag niet gebouwd worden. Het idee is opmerkelijk, aangezien er 200 meter (=1 minuut lopen) verderop ook een lift staat geschetst.

   Gelukkig is er een goed alternatief. Die zijn we aan het uitwerken en gaan we voorstellen aan de gemeente.

   Reply

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder