Vernieling van het groen

We zijn blij dat het park een verfrissing heeft gehad. We zien het groeien en bloeien en kunnen niet wachten totdat alles volgroeid is. Helaas is er ook wat vervelends te melden, want op het voetbalveld worden de aanpassingen door sommigen niet gewaardeerd.

 

Bij de ingangen van het park en bij de bankjes ontstonden voorheen modderpoelen. Dat was niet fijn voor iedereen die er speelt of lekker wil vertoeven. Samen met de gemeente hebben we nagedacht hoe dit opgelost kon worden, met als resultaat: de grastegel! De grastegel zorgt voor een effen ondergrond en laat door de perforatie in de tegel gras door. Zo is er een mooie combinatie tussen bestrating en gras. Het resultaat: geen drassige stukken meer in het park, maar wél groen.

 

Inmiddels is het duidelijk dat dit niet gewaardeerd wordt door de vaste bezoekers van het park, want er is inmiddels veel gras uit de tegels getrokken. De pollen zijn op het hek gespietst, in het groen en op straat gegooid. De gaten die hier door overgebleven zijn worden rondom de bankjes dagelijks opgevuld met zonnepitten. We gaan dit melden bij de gemeente en hopen dat er een oplossing komt.

 

Tot slot een oproep: hou De Groene T alsjeblieft netjes, heel en schoon.

Leave a Comment

De Groene T - Bergpolder